Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
862
SOS MATEK LEVEZETÉSSEL! KÉRLEK SEGÍTSETEK
a, Mennyi 25 kg 30%-a?
b, Mennyi 243 liter 5%-a?
c, 10 dkg 18%-a
d, 750 gramm 15%-a?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek Sos kérlek segítsetek Levezetés
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a, Mennyi 25 kg 30%-a?
25*0,3=7,5 kg

b, Mennyi 243 liter 5%-a?
243*0,05=12,15 l

c, 10 dkg 18%-a
10*0,18=1,8 dkg

d, 750 gramm 15%-a?
700*0,15=112,5
Módosítva: 5 éve
2

Inkább itt küldöm, mert egy sorban nem látom mi hol van.

750 g = 100% /:100 ez az eredeti mennyiség, vagyis 100 %, ezt kell elosztani 100-zal,hogy megkapjuk az 1%-át.
7,5 g = 1% /*15 itt megvan mennyi gramm 1%, de nekünk 15% kell, így mint egy egyenletet, mindkét oldalt megszorozzuk 15-tel (ha 20%-ot vagy 50-et kérdeznek, akkor annyival)
112,5 g = 15% ez már a 15%-a az eredeti 750 gramm mennyiségnek.

Így oké?
1