Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Help 6.os matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csak be kell helyettesítgetni.
felső sor:
ha x= 1
6x -10 = 6*1-10 = 6-10 = -4

ha x= 2
6*2-10 = 12-10 = 2

ha x = 3
6*3-10 = 18-10 = 8

ha x= 4
6*4-10 = 24-10 = 14

ha x = 5
6*5-10 = 30-10 = 20

ha x = 6
6*6-10 = 36-10 = 26

ha x = 7
6*7-10 = 42-10 = 32
1

alsó sor:
ha x = 1
12+2x = 12 + 2*1 = 14

ha x = 2
12 + 2*2 = 16

ha x = 3
12 + 2*3 = 18

ha x =4
12 + 2*4 = 20

ha x = 5
12 + 2*5 = 22

ha x = 6
12 + 2*6 = 24

ha x = 7
12 + 2*7 = 26
1