Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasáb

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1226
Egy háromszög alapú egyenes hasáb minden éle 12cm. Mekkora a hasáb felszíne és térfogata
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Talap=12²·sin(60⁰)/2=36· 3  cm²
Tpalást=3·12²=432 cm²
Felszín= 2·36· 3 +432=619,06 cm²
Térfogat= 36· 3 ·12=748,25 cm³
0