Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
536
Légyszíves segítsetek megoldani Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4(x+3/4)=3(3/4-x)
4x+3=9/4-3x /*4
16x+12=9-12x /+12x
28x+13=9 /-12
28x=-3 /:28
x=-3/28

4(x-5)≥3(x-5)-(2-10x)
4x-20≥3x-15-2+10x
4x-20≥13x-17 /-4x
-20≥9x-17 /+17
-3≥9x /:9
-1/3≥x

(4,2-2x)0,6-(3,6+x)0,5=5
2,52-1,2x-(1,8+0,5x)=5
2,52-1,2x-1,8-0,5x=5
0,72-1,7x=5 /+1,7x
0,72=5+1,7x /-5
-4,28=1,7x /:1,7
-2,52≈x
0