Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 27 éves apának 3 éves a fia. Hány év múlva lesz az apa háromszor annyi idős l, mint a fia?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2741
mi a megoldas?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Most:
Apa: 27
Fia: 3
X év múlva:
27+x
3+x

27+x=(3+x)3
27+x=9+3x /-x
27=9+2x /-9
18=2x /:2
9=x

Ell:
Apa: 36
Fia: 12
36:3=12

9 év múlva.
Módosítva: 5 éve
0