Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

3x+4=

Főoldal » Általános iskola » Matematika
496
3x+4=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
3x+4=
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
3x + 4 = -3x + 4 vidd át az x-eseket az egyik oldalra, a rendes számokat a másikra. El ne felejtsd, hogy ilyenkor a művelet megváltozik. ha szoroznod kell az egyik oldalon, ha átviszed a másik oldalon már osztanod kell, ha összeadnod kell akkor meg a másik oldalon majd vonj ki.
3x + 3x (mert átvittem a -3-at lett +3) = 4 - 4 (mert átvittem a négyet és lett -4)
6x = 0
x = 0:6 (mert 6*x van szóval amikor átviszed lesz osztás)
x = 0
0

Ha pedig a műveleted csak 3x+4= akkor hibas, csak akkor lenne helyes ha 3x+4=0 lenne
0