Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1061
Egy egyenes körhenger palástfelszíne 80π cm²,alkotója 10cm.Határozzátok meg a henger sugarát és térfogatát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a=m
alkotó=magasság

Palást felszíne 2rπm
2rπm=80
2rπ10=80π /:π
2r10=80 /:10
2r=8 /:2
r=4

A sugara 4 cm

Ellenőrzés:
2rπm = 2*4*π*10=?80π 80π=80
Helyes

Térfogata:
r2π*m
42π*m
16π*10=160π cm^3 a térfogata, 502,4 cm^3

0