Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
631
Egy porszívót 45 percig üzemeltetünk hálózati áramforrásról, az áramerőssége
5,2A. Mekkora az elektromos munka? Mekkora a fogyasztás? Levezetés is kéne.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, A, munka, elektromos, porszívó, perc, 45
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Egy porszívót 45 percig üzemeltetünk hálózati áramforrásról, az áramerőssége
5,2A. Mekkora az elektromos munka? Mekkora a fogyasztás?

t= 45 perc= 2700 s
U= 230 V (hálózati áramforrás értéke)
I= 5,2 A
W= ?
P= ?

W= U x I x t= 230 V x 5,2 A x 2700 s= 3229200 J= 3229,2 kJ
P= U x I= 230 V x 5,2 A= 1196 W
1