Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS fizika segítség

Főoldal » Középiskola » Fizika
431
Kérek segítséget hogyan számoljam?
Egy 220v- os villanymotor áramfelvétele 12A. A motor a tápponttól 550m távolságra van. A megengedett feszültségesés 5%.
Hány volt a megengedett feszültségesés? Milyen keresztmetszetű vezetéket kell alkalmazni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, villamosságtan, elekromosság
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egy 220v- os villanymotor áramfelvétele 12A. A motor a tápponttól 550m távolságra van. A megengedett feszültségesés 5%.
Hány volt a megengedett feszültségesés? Milyen keresztmetszetű vezetéket kell alkalmazni?

U=220V
I=12A
l=550m
ε=5%
------------
A,é=?

é=ε/100∙U=5/100∙200V=11V
A=I∙δ∙(l/é)=12A∙0,0175∙(550m/11V)=10,5mm^2

A vezető adatai nem voltak megadva, így réz vezetővel lett számolva.
0