Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletszámitás ! sos

Főoldal » Általános iskola » Matematika
652
Nem értem ezeket... valaki segitene elmagyarázni? és ebben a feladatban segiteni? Nagyon sűrgös lenne. Megköszönném
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
egyenlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5a) A szabály szerint kibontod a bal oldalt:

15*x+15*(-9)=225, vagyis
15x-135=225, hozzáadunk mindkét oldalhoz 135-öt:
15x=360, végül osztunk 15-tel:
x=24.

b) Itt is ugyanúgy:

2*3*x - 2*(5/2)=x+13, vagyis
6x-5=x+13, mindkét oldalből elveszünk x-et:
5x-5=13, hozzáadunk 5-öt:
5x=18, végül osztunk 5-tel:
x=18/5.
0