Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2008
Adja meg az f:[-4;4]→R; f(x)=|x-2|-3 függvény zérushelyét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A zérushely azt jelenti, hogy az az x, amelyre f(x)=0, vagyis az

|x-2|-3=0 egyenletet kell megoldani. Rendezzük az egyenletet:
|x-2|=3, csak a 3-nak és a -3-nak az ||-e 3, tehát
vagy x-2=3, vagyis x=5, ez viszont kiesik a [-4;4] intervallumból, tehát nem lesz megoldása az egyenletnek.
vagy x-2=-3,vagyis x=-1, ez benne van a [-4;4] intervallumban, tehát megoldása lesz az egyenletnek.
1