Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
474
Határozza meg a 3x − 7y = 21 egyenletű egyenes és az x tengely metszéspontjának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3x-7y=21 y=3/7*x-7
x tengely azonos y=0

y=0-t behelyettesítve a y=3/7*x-7 egyenletbe
0=3/7*x-7
49=3*x
x=49/3-nál metszi x tengelyt az egyenes

0