Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ismét még egy matek ezen kívül még lenne egy

Főoldal » Általános iskola » Matematika
468
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
20 kártya így lehet : 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19,20

a, kétjegyű: 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ; ez 11 eset. törtben kifejezve: 11/20
100%-> 20
x% -> 11
x = 11*100/ 20 = 55%
Válasz: 55% eséllyel húzunk ilyet. (11/20)

b, 4-gyel osztható: 4, 8, 12, 16, 20 ; ez 5 eset azaz törben: 5/20 , ami pedig = 1/4
100% -> 20
x% -> 5
x = 5*100/20 = 25%
Válasz: 25% eséllyel húzunk ilyet. (1/4)

c, Prím: 2, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 17, 19 ; ez 9 eset azaz törtben : 9/20
100%-> 20
x% -> 9
x = 9*100/ 20 = 45%
Válasz. 45 % eséllyel húzunk ilyet. (9/20)

(Egyébként ezt máshogy is meg lehet oldani. Leírom ezt is, meglátod, neked hogyan könnyebb.
Az előző feladatot nézzük. 20 opció van, nekünk 9 eset jó. Így ez törtben 9/20-ad lesz. Ezt ha bővítjük 100-adra, akkor megkapjuk, hogy hány % eséllyel húzunk ilyet.
9/20 = 45/100 azaz 45 %
Ugye bővítés így ment: 20*5= 100, akkor ugyanezzel szorozzuk a számlálót : 9*5 = 45. )

Remélem, érthetőbb lett! Ha van bármi kérdésed, írj!

1