Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
620
Betonkeverésnél az építők 2 rész cementet, 2 rész homokot és 6 rész kavicsot használnak. A keverék hány százaléka cement, hány százaléka kavics és hány százaléka homok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
2 rész + 2 rész + 6 rész = 10 rész, így már csak az a kérdés, hogy a 2 rész és a 6 rész hány százaléka a 10 résznek:

2 rész (2/10)*100=20%-a.
6 rész (6/10)*100=60%-a.

Tehát 20% cement, ugyanennyi homok, és 60% kavics van a betonkeverékben.
1