Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványozás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1020
Számítsuk ki a következő műveletek eredményét:
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
a) -81
b) -125
c) 0
Többit én se tudom :(
-2

a, ~0,012
b, -0,008
c, 8
d, 49
e, ~-4,62
f, 1,5625
0

Köszönöm, esetleg egy levezetést tudnátok küldeni?
0

3-4=1/34=1/81
Ilyen alapon kell a többit is. Pl. A harmadik az könnyebben is megoldható a hatványozás tulajdonságainak alkalmazásával. A zárójelben ugye 2-1 van, és ezt emeljük -3adik hatványra. Ilyenkor a két hatványt egy hatványt fel lehet írni egyben, ha összeszorozzuk őket. Vagyis, mivel (-1)×(-3)=3, ezért (2-1)-3=23
2