Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
388
5. Mekkora az egyenes meredeksége? 2x − 3y = 24
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x-3y=24
Ha koordináta geometria a témakör:
Az egyenes képlete általánosan:
A*x+B*y=C
2x-nél A=2
-3y-nál B=-3
m= - A/B= - 2/(-3)= 2/3

Ha nem koord.geometria a témakör:
kifejezzük y-t
y= 2/3*X - 8
minden esetben az X előtt álló "szám" az egyenes meredeksége, amikor y-t fejeztük ki az egyenletből, így az egyenes meredeksége m=2/3
0