Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
NAGYON SÜRGŐS LENNE VALAKI METUDJA OLDANI? NAGYON HÁLÁS LENNÉK
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
β1)

12+5(x+4)=3x+8
12+5x+20=3x+8
32+5x=3x+8 /-8
24+5x=3x /-5x
24=-2x /:(-2)
-12= x

2)
x=9
y=3

x=3
y=2

3)
α= 35
β= 80
γ= 180- (35+80)= 65
α'= 145
β'=100
γ'=115

4)
a) igen
b) nem

5)
a=
b=
c=

a²+b² =c²
24² + 32²= 40²
1600=1600
0