Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1797
Sziasztok.tudnatok segiteni,hogy hogyan szamolom ki az ilyen feladatokat? Elore a is koszonom!Egyrozat első tagja 3, második tagja 5. A harmadik tagtól kezdve igaz, hogy bármelyik
tag az előtte álló két tag összege. Írja fel a sorozat harmadik, negyedik, ötödik és hatodik
tagjá
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Úgy, hogy le van írva, hogy mit kell csinálni.

A harmadik tagot úgy kapod, hogy az első kettőt összeadod, vagyis 3+5=8.
A negyedik tagot úgy kapod, hogy 2. tag+3. tag, vagyis 5+8=13.
És így tovább.
0

a1=3
a2=5
a3=a1+a2=3+5=8
a4=a2+a3=5+8=13
a5=a3+a4=8+13=21
a6=a4+a5=13+21=34
stb

0