Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör egyenlete!

Főoldal » Középiskola » Matematika
552
Adott a (x+4)négyzeten+ynégyzeten=25. számítással döntse el,hogy a következő pontok közül melyik van rajta a körön. Melyik van a körön belül Es melyik van a kívül a körön.
A(2;3) B(-3;2) C(-4;3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Akkor van rajta, hogyha a koordinátákat beírod x és y helyére, akkor egyenlőséget kapsz, példáu az első esetben:

(2+4)² + 3² = 6² + 3² = 36+9=45, ez nem 25, tehát ez nincs rajta (sőt, azt is meg tudjuk mondani, hogy a körön kívül van, mivel 45>25).

A többit próbáld ki.
0