Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosságtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
419
sziasztok! esetleg valaki megtudja nekem oldani ezt a 3 feladatot?(ohm törvény,munka,teljesitmény)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
elektromosságtan
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Felhasználható képletek:
`R=U/I` (Ohm-törvény) és a teljesítmény képlete `P=U*I`.
Felhasználva, hogy `1*Omega=1*frac{V}{A}` és `1*W=1*VA`.
`U=R*I=1100*frac{V}{A}*200*mA=220*V`
`P=U*I=220*V*200*mA=44000*mW=44*W`.
Módosítva: 5 éve
2

1.
R=U/I=220V/2,8A=78,57Ohm

2.
I=U/R=220V/37Okm=5,95A
Nem üzemeltethető, mert túllépi a megengedett 5 ampert az áramfelvétel.

3.
P=U*I=220V*0,2A=44W
U=I*R=0,2A*1100Ohm=220V
1