Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

1159
1.Egy kétjegyű szám második jegye kétszer akkora, mint az első. Ha jegyeit felcseréljük, 27-tel nagyobb számot kapunk. Melyik ez a szám?

2.Egy kétjegyű szám első számjegye öttel több, mint a második. A jegyek felcserélésével kapott szám az
eredetinél 45-tel kisebb. Melyik ez a szám?

3.Ha egy kétjegyű szám számjegyeit felcseréljük, akkor az eredetihez képest fele akkora számot kapunk.
Az eredeti szám első számjegye kétszerese a második számjegynek. Melyik ez a szám?

4.Egy kétjegyű szám jegyeinek összege 9. Kivonva belőle a számjegyeinek felcserélésével kapott
számot, az eredeti szám 3/7-ét kapjuk. Melyik ez a szám?

5.Egy kétjegyű szám jegyeinek aránya 3: 4. Ha a jegyeket felcseréljük, az új szám az eredeti 3/2-szeresénél 8-cal kisebb lesz. Melyik ez a szám?

6.Egy kétjegyű szám tízesek száma 3-mal nagyobb az egyesek számánál. A számjegyek felcserélésével kapott kétjegyű szám 10-zel nagyobb, mint az eredeti szám fele. Melyik ez a kétjegyű szám?

7.Egy zérusra végződő háromjegyű szám számjegyeinek összege 13. Ha az első számjegyet a második számjegy értékével csökkentem, és a többi számjegyet nem változtatom, akkor 600-zal kisebb számot
kapok. Melyik az eredeti szám?

8.Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 9. Ha felcserélem a számjegyeit, akkor az eredeti számnál 9-cel nagyobb számot kapok. Melyik ez a szám?

9.Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 14. Ha felcserélem a számjegyeit, akkor az eredeti szám felénél 25-tel nagyobb számot kapok. Melyik ez a szám?

10.Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 8. Ha felcserélem a számjegyeit, akkor az eredeti számnál 20-szal kisebb szám harmadát kapom. Melyik ez a szám?

11.Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 11. Ha felcserélem a számjegyeit, akkor az eredeti számnál 27-tel nagyobb számot kapok. Melyik ez a szám?

12.Egy kétjegyű szám számjegyeinek összege 17. Ha felcseréltem a számjegyeit, akkor az eredeti számnál 9-cel kisebb számot kapok. Melyik ez a szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

Az összeset nem csinálom meg, de az elsőt részletesen megcsináltam, ez alapján az összes többit ugyanúgy meg lehet oldani.
Ha valami nem világos, írj.
0