Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg keres

Főoldal » Általános iskola » Matematika
411
surgosen szeretnek segitseget.Csak azt szeretnem amelyik bevan karikazva.Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet.
1

A háromszög területének képletei:
a*ma/2 = b*mb/2 = c*mc/2

Innen már csak be kell helyettesíteni.

"A" feladat:
a= 7cm
ma = 2 cm
a*ma/2 = 7*2/2 = 7 cm²
T = 7 cm²

feladat:
2/3*3/4 :2 = 1/2 :2 = 0,5 :2 = 0,25 cm²
T = 0,25 cm²


T= 24 cm²
a = 8 cm
ma = x
8*ma/2 = 24 /*2
8*ma = 48 /:8
ma = 6 cm


T = 12 cm²
a = 8 cm
ma = x
Ez fele az előzőnek, az "a" oldal ugyanannyi így az ma az előző fele lesz, 3 cm. De azért számítsuk ki a biztonság kedvéért.
8*ma/2 = 12 /*2
8* ma = 24 /:8
ma = 3 cm

1