Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Valaki tudna segítrni.?

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
Egy körgyűrű belső körének sugara 8,5 cm, vastagsága 1,5 cm . Mennyi a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A külső kör területéből kell levonni a belső kör területét és megkapjuk az eredményt! :)

A külső kör sugara (8,5+1,5)=10 cm, területe ezért: T(1)=(100×pi) cm2, 314,16 cm2-nyi. A belső köré pedig 8,5 cm, ezért a sugara: T(2)= (8,5 a négyzeten)×pi=(72,25×pi) cm2=226,98 cm2, így a gyűrű területe: T=T(1)-T(2)=314,16-226,98=87,18 cm2, ennyi lesz a körgyűrű területe! Szerintem! :)
1