Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek titeket!! Fizika S.O.S!!Köszönöm előre is! Egyszerű áramkör

Főoldal » Középiskola » Fizika
437
Tetszőleges U és I értékkel rajzoljanak egy egyszerű áramkört (feszültségforrás, árammérő, fogyasztó, feszültségmérés a fogyasztón) vonalzóval, vagy kézzel (igényes külalakkal). Használhat feszültségforrásként például 9V elemet.
Az áramerősséget és az ellenállás értékét prefixummal jelenítse meg, majd számolja ki az ellenállás értékét! A számolás menetét írja le a füzetbe.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
U=9V
I=300mA
----------------
R=U/I=9V/300mA=30Ohm
1