Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiai egyensúly

Főoldal » Középiskola » Kémia
449
Csatoltam képeket
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia! A megoldások:
1. feladat: Az egyensúlyi egyenletek rendezve:
a; 2 H2O2 = 2 H2O + O2
b; N2 + 3 H2 = 2 NH3
c; 3 O2 = 2 O3
d; CH4 + H2O = CO + 3 H2
e; H2 + I2 = 2 HI ! :)
2. feladat: Vízszintesnél: 1. állandó, 4. exoterm, 6. katalizátor;
Függőlegesnél: 2. disszociáció, 3. nyomás, 5. endoterm!
3. feladat: (1). Metán reakciója kén-hidrogénnel: a vízszintes oszlopokba a következőt kell beírni (4 oszlop van):
1. vízszintes két oszlop (rubrika): felső nyíl, a konc. nő
2. vízszintes két oszlop: alsó nyíl, a konc. csökken
3. vízszintes két oszlop: felső nyíl, a konc. nő
4. vízszintes két oszlop: alsó nyíl, a konc. nő !
(2). A kén-trioxid bomlása: a vízszintes 4 oszlopba a következőket kell beírni:
1. vízszintes két oszlop: alsó nyíl, csökken
2. vízszintes két oszlop: alsó nyíl, nő
3. vízszintes két oszlop: felső nyíl, nő
4. vízszintes két oszlop: alsó nyíl, csökken !
(3.) A szilárd vörös higany-oxid bomlása: a vízszintes 4 oszlopba a következőket kell beírni:
1. vízszintes két oszlop: alsó nyíl, csökken az ox. mennyisége
2. vízszintes két oszlop: felső nyíl, csökken az ox. mennyisége
3. vízszintes két oszlop: felső nyíl, nő az ox. mennyisége
4. vízszintes két oszlop: felső nyíl, nő az oxigéngáz mennyisége ! :)

Remélem jók lesznek, ill. hibátlan lesz a megoldás! :)
1