Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítenétek, nyolcadikos fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
398
feladat ez lenne:
230 V feszültségű hálózatra kapcsolt izzólámpán átfolyó áram erőssége 0,45 A. Mennyi az izzólámpán 10 perc alatt végzett elektromos munka ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
P=U*I=230V*450mA=103,5W
W=U*I*t=P*t=103,5W*600s=62100J=62,1kJ
0