Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
462
Sziasztok, valaki segítene megoldani a matek házim? Csatoltam képet, köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A felezőpont koordinátái miatt: ((-2+b1)/2))=1/2, ebből b1-2=1, vagyis b(1)=3 lesz, másikból (3+b2)/2=(-1/2), melyből 3+b2=-1, vagyis b(2)=-1-3=-4 lesz. A B pont koordinátái tehát: (3; -4) lesznek.
A súlypontra felírható két egyenlet pedig: (-2+3+c1)/3=4, miből 1+c1=12, vagyis c(1)=12-1=11, illetve (3-4+c2)/3=2, melyből c2-1=2×3=6, ebből pedig c(2)=7 lesz, tehát a C pont koordinátái (11; 7) lesznek! :)

Remélem, érthető volt a megoldás! :)

(Megjegyzés: Felhasználtam, hogy a felezőpont koordinátáira (a1+b1)/2=f1 illetve (a2+b2)/2=f2 felírható, a súlypontra pedig az (a1+b1+c1)/3=s1, illetve (a2+b2+c2)/3=s2 egyenleteket írhatjuk fel!)
Módosítva: 5 éve
0