Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia tz

Főoldal » Általános iskola » Kémia
730
Hello, valaki tudna segíteni kérlek? Holnapra kell visszaküldenem.. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
6. Alfred Nobel svéd vegyész, feltaláló a róla elnevezett díj alapítója.
7.Napokig vizeletet rohasztott majd lombikban az anyagot vörösizzásig hevítette ledesztilllta és a keletkező gőzöket víz alatt kondenzálta.
8.Vörös foszfor: sötétvörös színű por nem oldódik semmiben így nem is mérgező levegőn tartható gyulladási hőmérsékletek fehér foszfor 60 c vörös foszfor 400c a két foszfor kémiailag hasonlóan viselkedik a foszfor égésekor foszforpentaoxid keletkezik
feher foszfor: viasz keménységű késsel vágható erősen mérgező szobahőmérsékleten is hevesen oxidálódik öngyúlékony víz alatt kell tartani oxigéntől elzárva zsírokban olajokban jól oldódik ezért szabad kézzel ne fogd meg. Át tud alakulni vörösfoszforrá.
9.igaz,igaz,hamis,igaz igaz igaz
A műanyagok neve egy sorban van a rövidítésével csak kösd össze
0

1.bauxit, alumínium,
homok szóda mészkő: üveg
kaucsuk:gumi
gyapot:pamut
kőolaj:polietilén
növényi olaj:margarin
agyag, mészkő:cement
cement homok oltott mesz:habarcs
cellulóz:pingpong labda
2. az agyag a keramiagyártás alapanyaga
3.vályogtégla: szalmával kevert agyag
kőzetgyapot:bazalt
hungarocell:polisztirol
gipszkarton:CaSo4 1/2 h2o
cserép agyag:beton
purhab: poliuretán
4. Alumínium gyártás:bauxit,timföld,aluminátlúg,aluminium hidroxid,aluminium oxid,kirolitot adnak hozzá elektrolízis és alumínium
5. Mészoltás:Cao+H2o=Ca(OH)2
0

5.KÉNSAV NÁTRIUM HIDROXID
H2SO4+2NaOH=Na2So4+2 H2O
KÉNSAV ÉS CUKOR
C12H22O11=12C+11H2O
2H2S4+C=CO2+2H2O +2SO2
AMMÓNIA
N2+3H2=2NH3
AMMÓNIUM NITRÁT
NH3+HNO3=NH4NO3
FOSZFOR ÉGÉSE
4P+5O2=P4O10
MUST
C6H12O6=2CH3CH2OH+2CO2
0