Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia SOS!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
383
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A mészkő móltömege 100 g/mol, így (500×1000) gramm mészkő (500×1000)/100 mol, ami egész pontosan: 5000 mol-nyi. Az egyenletek: 1; CaCO3 = CaO + CO2 és 2; CaO + H2O = Ca(OH)2, látható hogy 1 mol mészkőből 1 mol oltott mész keletkezett. Így akkor 5000 mol-ból 5000 mol oltott mész fog keletkezni. Az oltott mész móltömege 74 g/mol körülbelül, így a képződő tömeg: m(Ca(OH)2)= 5000 mol× 74 g/mol = 370.000 g oltott mész, ami 1000-rel osztva 370 kg-nak fog kijönni, tehát ennyi oltott mész keletkezett körülbelül! :)

Remélem így már érthető a példa! :)
Módosítva: 5 éve
1