Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi az eredmény?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1396
Valamely derékszögű háromszögben ismert az 5 cm-es befogó és a 15 cm-es átfogó. Számítsuk ki az 5 cm-es befogoval szemközti szöget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
feladat, Matematika, házi, Középiskola, 10. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ekkor a szög szinuszát lehet felírni;

sin(α)=5/15=1/3, ezt kiszámoltatod a számológéppel.

α=~19,47°-nak kell kijönnie.
Módosítva: 9 éve
0

Szinusz:
A kiválasztott szöget úgy lehet kiszámolni, hogy szemközti oldalt osztjuk az átfogóval. Jelen esetben az 5 a szemközti oldal, ezért ezt osztjuk az átfogóval, ami 15 cm.

sin(α)=5/15
sin(α)=1/3
0