Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
496
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4. feladat: "A"-ban a N-nek -3 az ox. száma, "B"-ben a N-nek +5 az ox. száma, "C"-ben a N-nek éppen +4 lesz, ez a jó megoldás (a nitrogén-dioxid), "D"-ben a N-nek az ox. száma (3×(+2)+2x)=0 egyenlet miatt 2x=-6, azaz x=-3 az oxidációs számja, végül az "E" vegyületben (2x+3×(-2))=0 egyenletből 2x=+6, innen x=+3 lesz! :)

Tehát az egyetlen jó megoldás a C;-nél fog kijönni! :)
0