Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Segítség!!!

33
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia Robi! Írom neked a válaszokat!
14. feladat: Minden vegyületben az oxigénnek -2, klórnak -1, kénnek -2, szénnek a karbonátionban +4 szokott általában lenni az oxidációs száma. Ezek alapján a főelem ox. száma már rögtön adódik:
Zn: +2, Cr: +6, Cr: +3, Os: +8, K: +1, P: +5, Pb: +2, a H2 (hidrogéngáznak, így minden elemnek: nulla!) nulla az ox. száma, C: +4, Na: +1 lesznek sorrendben az egyes oxidációs számok!
15. feladat: 1; NH3 (ammónia) ; 2; NO (nitrogén-monoxid); 3; HNO3 (salétromsav) lesznek a vegyületek sorrendben!
16. feladat: 2 K + S = K2S az egyenlet, a K ox. száma nulláról egyre nő, a S ox. száma nulláról -2-re csökken, az a redukálószer aminek nőtt az ox. száma, jelen egyenletben ez a K (kálium) volt!
17. feladat: A Zn2+ (cinkion) -nak kettővel kevesebb az elektronszáma 1 atomjának (mert +2 a töltése) mint egy db Zn atomnak, egyébként a proton-(p+) és neutronszáma megegyezik a cinkatoméval!
18. feladat: Fe + S = FeS, ez az egyenlet, 1-1 mol kiinduló anyagból 1 mol termék lesz, így 56 gramm vasból lesz 88 gramm vas-szulfid, ezért 5,6 g-ból tizedannyi vas-szulfid fog képződni, azaz 8,8 gramm kerekítve!

Remélem így már érthető lesz!
0