Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1184
Egy hordó az egyik csapon át 50 perc alatt, a másikon 40 perce alatt, a harmadikon 3 óra 20 perc alatt telik meg. Mennyi idő alatt telik meg, ha mindhárom csapot megnyitják?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
40 perc
50 perc
3 óra 20 perc=200 perc.

Egyenlet:
x/40+x/50+x/200=1 /*200
5x+4x+x=200
10x=200
x=20, tehát 20 perc alatt.
1