Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérhetek segítséget??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
541
A;D;N;R köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
B33/a,
3*(y-5)=7
3y-15=7 /+15
3y=22 /:3
y=22/3

d,
2*(2x-3)=7
4x-6=7 /+6
4x=13 /:4
x=13/4

n,
5(x-1)+4(x-3)=1
5x-5+4x-12=1
9x-17=1 /+17
9x=18 /:9
x=2

r,
3(x-3)=5(x-2)
3x-9=5x-10 /-5x
-2x-9=-10 /+9
-2x=-1 /:(-2)
x=0,5

1