Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA 9.o. feladat megoldásra lenne szükségem .... nagyon szépen köszönöm :-)

Főoldal » Középiskola » Fizika
695

Egy 50kg-os test álló helyzetből 300 N erő hatására gyorsít. A test és a talaj között a súrlódási együttható 0,2. Mekkora lesz a mozgási energiája 6s elteltével?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 9.osztály, energia, mozgási
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
14400 J
0

Az 50kg test mg=500N nyomja a földet, a surlódás ennyi erőt fejt ki: 500N*0.2=100N, 300N erő mutat a húzó felé, 100N ellentétesen (súrlódás) így az eredő 300N-100N=200N. 200N gyorsítja az 50kg-t azaz a=200N/50kg=4 m/s^2. 6 mp át hat, így 6s*4m/s^2=24m/s ér el. Képlet E(kinetikus)=0.5*50kg*(24m/s)^2=14400J
Módosítva: 5 éve
0