Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

AZ ELEKTROMÁGNESES INDUKCIÓ A váltakozó áram

Főoldal » Általános iskola » Fizika
616
Valaki segítene légyszíves ezekben a feladatokban ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
indukció, áram, elektromágneses, váltakozó
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

6.

a,

Nsz:Np=Usz:Up
Usz=Up x (Nsz:Np)= 50 x (500:100)=50 x 5=250 V

b,

Np:Nsz=Up:Usz
Up=Usz x (Np:Nsz)=15 x (1000:100)=15 x 10=150 V

c,

Nsz:Np=Usz:Up
Np=Nsz: (Usz:Up)=1200: (1000:250)=1200:4=300

d,

Nsz:Np=Usz:Up
Nsz=Np x (Usz:Up)= 600 x (240:12)= 600 x 20=12000


7.

Up=230 V
Isz=0,23 A
Usz=10 V
Ip=?
P=?

Up x Ip= Usz x Isz
230 V x Ip= 10 V x 0,23 A
Ip=0,01 A

Pp= Up x Ip
230 V x 0,01 A= 2,3 W
Pp= Psz
Psz= 2,3 W


Igaz vagy hamis

a, Igaz
b, Hamis
c, Hamis
d, Hamis
0