Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika hf sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
456
Egyenlő együtthatók módszerével?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+4y=-5
5x+10y=-12,5

Az első egyenletet megszorzod 2,5-del és a második egyenletet kapod. Ha kivonod őket egymásból akkor 0=0 azaz azonosság. Az értelmezési tartomány teljes egésze a megoldáshalmaz.
1