Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ábrakiegészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
434
Egészítsd ki a reakciósort! (csatoltam) Add meg A,B, C, D, E, F szerves vegyületek szabályos nevét!
Add meg annak/azoknak a vegyületeknek a betűjelét, amelyek

a. királis
b. van cisz-transz izomere
c. keletkezésénél figyelembe kellett venni a Markovnyikov szabályt
d. keletkezésénél figyelembe kellett venni a Zajcev szabályt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A= 3-metil-but-1-én
B= 3-metil-bután-2-ol
C= 3-metil-but-2-én
D= 2-metil-2-klór-bután
E= 2-metil-but-1-én
F= 2-metil-bután , a vegyületek szabályos nevei! :)
a; Királisak: a B vegyület, más nincs!
b; Van cisz-transz izomerje: Ilyen sajnos nincsen!
c; Az addíciónál kell figyelembevenni ezt a szabályt, így a helyes: B és a D!
d; Az eliminációs reakcióknál kell ezt a szabályt figyelembe venni, így a jó: A, C és E !:)

Remélem jók lesznek a megoldásaim! :)
Módosítva: 5 éve
1