Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos, kérlek segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
548
SOS, kérlek segítsetek, nem tudom megcsinálni és mindjárt el kell küldenem a tanáromnak.
A tudáspróba 1es és 2es feladata
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A 2.-ra megoldás:
1. lépés: A körző hegyét beleszúrod a háromszög legfelső csúcsába
2. lépés: A körző másik végét (ahol a grafit van) kinyitod akkorára, hogy pont érintse a négyzet
alsó csúcsát.
3. lépés: körívezel, és ha pont keresztül megy a másik alsó csúcson a körív, akkor egyenlő távolságra van.
Módosítva: 5 éve
0

1-es feladat megoldása: Az ívhossz a kör kerületének a negyede, emiatt: i=K/4=(2×r×pi)/4= (r×pi)/2, ugyanakkor a körcikk területe T=(r×i)/2 , behelyettesítve az előző ivhosszat, kapjuk, hogy : T=(r a négyzeten×pi)/4=36,1, amelyből (r a négyzeten)=45,964, vagyis r=6,78 cm. Ez a kör sugara. Most ebben a körben kell kiszámítani az i=7 cm ívhosszú körcikk területét, ami i=(r×pi×alfa)/180 fok, ebből alfa=(7×180 fok)/(6,78×pi)=1260 fok/21,29897=59,16 fok, tehát ennyi lesz a középponti szöge a körcikknek! :)

Remélem érthetően le tudtam írni neked! :)
1