Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Help

Főoldal » Általános iskola » Matematika
408
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
3. feladat: a; pont (2c-5)=11/3, ebből hárommal való szorzással: 3×(2c-5)=11, elvégezve a beszorzást (felbontva a zárójelet) 6c-15=11, tehát hozzáadva 15-öt mindkét oldalhoz 6c=26, azaz c=26/6=13/3 (2-vel való egyszerűsítéssel kapjuk a 13/3-ot)! Tehát a megoldás a tizenhárom harmad (13/3). :)

b; pont : 6a-8 = 13×4, azaz 6a-8 = 52, hozzáadunk 8-at , így 6a=52+8=60, ebből a=10 az egyenlet megoldása! :)

Ellenőrzés: (6×10-8)/4=(60-8)/4=52/4=13 és mindkét oldalon egyenlőség van : 13=13, tehát jó a megoldásunk x-re! :)

Remélem így már érthető lesz! :)
Módosítva: 5 éve
1