Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
500
3 liter 40ft egységárú üdítőitalhoz 5 liter 32ft egységárú italt kevernek. Mekkora lesz a keverék egységára?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Dolgozom rajta!
0

....Liter.....Ft..........valódi érték..
1,....3.......40.............3*40=120
2,....5.......32.............5*32=160
K,.5+3=8....x.................8x

K= keverék


120 + 160 = 8x /öv.
280 = 8x /:8
35 = x

Válasz: A keverék egységára 35 Ft lesz.
1