Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
460
Mennyi 20°C-os és mennyi 69°C-os vizet kell összekevernünk, hogy 10l 36°C-os vizet kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Dolgozom rajta!
0

20x+ (10-x)×69= 10×36, ebből az x=6,73 liter 20 fokos víz kell, a másik (10-x)=3,27 liter 69 fokos víz kell! :)
0

.....Liter..........°C...........oldott anyag
1.....x............20..............20x
2...10-x.........69..............69*(10-x)
K....10..........36................10*36=360

K.=keverék

20x + 69*(10-x) = 360 /zf.
20x + 690 - 69x = 360 /öv.
-49x + 690 = 360 /-690
-49x = -330 /:(-49)
x = 6.73

Ell.: 20*6,73 + 69*(10-6,73) = 360
134 + 225,6 = 360
359,6~360=360

Válasz : 6,7 liter 20 fokos vízhez 3,3 liter 69 fokosat kell adni, hogy 10 liter 36 fokosat kapjunk.

1