Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasábok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1276
Rombusz két átlója, e= 14 cm , f= 48 cm magassága=20 cm.Mekkora a T(területe) K(kerülete) Ta(alapja) Tp(palástja) A(felszíne) V(térfogata)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Alapjának területe:
(e*f)/2=14*48/2=336 cm^2

Térfogata:
336*20=6720 cm^3

Felszíne:
2*T+K*m, ahol a T az alaplap területe, a K az alaplap kerülete, m a magasság
Kerületét Pitagorasz-tétellel kiszámítható. (két befogó négyzetösszege megegyezik az átfogó négyzetösszegével, átfogó a leghosszabb oldal). Utána a kapott értékeket (4 db) összeadod, és behelyettesíted a képletbe.

2*336+K*20 cm^2 a felszíne

Palástjának területe meg: K*m, ahol a K ismét a kerület, m a magasság. A kiszámított kerületet ismét behelyettesíted: K*20 cm^2 a palást területe

0