Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
991
Sziasztok kérlek segítsetek sajnos nem tudom hogyan kell megoldani:
(3x-8)2-(4x-6)2+(5x-2)(5x+2)=96
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felbontjuk a zárójeleket (használjuk a nevezetes azonosságokat):
9x2-48x+64-(16x2-48x+36)+25x2-4=96
9x2-48x+64-16x2+48x-36+25x2-4=96
Összevonjuk az egyneműeket:
18x2+24=96
Rendezzük az egyenletet:
18x2=72
Osztunk 18-cal:
x2=4
x1=-2, x2=2
1