Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1908
A következő feladatban szeretnék segítséget kérni:

Egy 1,5 m hosszú, függőleges helyzetű pálca árnyéka 1,2 m.
Milyen magas az az oszlop, amelynek árnyéka
a) 0,8m; b) 150cm; c) 4,2 m; d) 14,3m
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Valós adat - Árnyéka
1,5 méter - 1,2 m

a ,
Valós adat - Árnyéka
1,5 méter - 1,2 m
x méter - 0,8 m

1,2/0,8=1,5
1,5/1,5=1

1 méteres az oszlop

b,
Valós adat - Árnyéka
1,5 méter - 1,2 m
x méter - 150 cm = 1,5 m
1,2/1,5=0,8
1,5/0,8=1,875

1,875 méter magas az oszlop.

c,
Valós adat - Árnyéka
1,5 méter - 1,2 m
x méter - 4,2 m

1,2/4,2=~0,285
1,5/0,285=~5,3

~5,3 méter magas

d,
Valós adat - Árnyéka
1,5 méter - 1,2 m
x méter -14,3 m

1,2/14,3=0,084
1,5/0,084=17,85

~17,85 méter magas
1