Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
376
Valaki tudna segíteni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1:2 az arány, így összesen 3 rész van. 27/3=9
tehát 9 fiú és 18 lány jár az osztályba.
ha hiányzik 2 fiú akkor ott lesz 7 fiú és 18 lány.

felső sor: x
alsó sor: x+23
feltétel:
x+x+23=367 /-23
x+x=344 /összevonás
2x=344 /:2
x=172

megoldás:
felső sor: x=172 könyv
alsó sor: x+23=172+23=195 könyv

ellenőrzés: 195+172=367
0