Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasábok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
647
Derékszögű trapéz két alapja, a= 20 cm , c= 10 cm alapokra nem merőleges szár hossza: 26 cm, hasábmagassága= 10 cm.Mekkora a T(területe) K(kerülete) Ta(alapja) Tp(palástja) A(felszíne) V(térfogata)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Először kerülete:
Pitagorasz-tétellel kiszámítható a magasság (képen csatoltam magyarázó ábrát)
10^2+m^2=26^2
100+m^2=676 /-100
m^2=576 /gyökvonás
m=24

A magassága 24 cm, így kerülete: 24+20+10+26=80 cm

Területe: ((a+c)*m)/2 = ((20+10)*24)/2=360 cm^2

Térfogata: Terület*magasság = 360*10=3600 cm^3

Palástja: K*m=80*10=800 cm^2

Egész felszíne: 800 cm^2 + 2*360=1520 cm^2

0

A magyarázó kép:
0