Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1229
Számítsd ki az ismeretlen hosszúságokat, és a háromszögek területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A fél háromszögre a Pitagorasz-tétel felírható: (3,8/2) a négyzeten + 'h' a négyzeten = 3,8 a négyzeten, ebből a h értéke: h=3,291 egységnyi. (Illetve a 'h' négyzetgyök alatt 10,83 lesz.)
Innen már könnyű kiszámolni a teljes háromszög (nagy háromszög) területét: t=(3,8×h)/2= 1,9×h= 1,9×3,291=6,253 területegységnyi. A háromszög felének a területe így t/2 lesz, azaz 6,253/2=3,127 területegység! :)
Módosítva: 5 éve
1