Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
564
Dávid focimeze és sípcsontvédője együtt 11400 Ft. A sípcsontvédő fele annyiba kerül, mint a mez. Mennyibe kerülnek külön-külön?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerlek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
feleannyiba kerül, tehát arányuk 1:2
1+2=3 rész összesen.
1 rész=11400/3=3800 Ft
Így Dávid sípcsontvédője 3800 ft, míg Dávid focimeze 2*3800=7600 ft.

ellenőrzés: 3800+7600=11400
7600/2=3600
0