Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK

Főoldal » Általános iskola » Matematika
461
LEVEZETÉSSEL KELL!
Panni gyűrűje és karkötője 6250 ft-ba kerül. A
karkötő 1350 forintal dràgább, mint a gyűrű mennyibe kerül a gyűrűés mennyibe a karkötő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gyűrű: x forint
Karkötő: x+1350 ft, mert ennyivel drágább

Az egyenlet:
x+x+1350=6250 /összevonás
2x+1350=6250 /-1350
2x=4900 /:2
x=2450


tehát:
gyűrű: x ft=2450 ft
karkötő: x+1350 ft=2450+1350 ft=3800 ft

ellenőrzés: 3800+2450=6250

0